A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

ТОП 5 правил фінансового добробуту

Дата: 30.12.2021 15:40
Кількість переглядів: 308

Якщо ви замислюєтеся над тим, як поліпшити своє фінансове становище, почати заощаджувати, та й просто домогтися того, щоб витрати не перевищували доходів, вам потрібно дотримуватися певних правил. Отже, пропонуємо вашій увазі п’ять правил, які є основою фінансового добробуту.

1. Гроші люблять рахунок.

Так, гроші потрібно вміти рахувати, це аксіома. На перший погляд здається, що достатньо не витрачати зайвого, але з часом в кінці місяця ми не знаємо, куди діваються гроші, а наприкінці року дивуємось, що заробили й розтратили кругленьку суму, немов би її не було. Насправді вміння планувати заощадження й контролювати власні витрати - найкорисніші звички на все життя.

2. Доходи повинні бути більшими, ніж витрати.

Які б не були доходи, потрібно так планувати витрати, щоб залишалась деяка сума грошей для заощаджень. Хочеться витрачати більше - потрібно більше заробляти, але завжди з кожного доходу щонайменше 10% відкладати для створення фінансового резерву. Молоді люди можуть собі дозволити відкладати мінімальну суму, старші мають менше часу в запасі, тому їм бажано відкладати більше.

3. Фінансова подушка повинна бути у кожного.

Коли ми маємо заощадження, то відчуваємо себе більш впевненими, стикаючись зі складними ситуаціями в житті. Важливо щомісяця відкладати частину прибутку для створення фінансової подушки. Розмір щомісячних заощаджень залежить від заробітку, цілей, часу та суми, яку необхідно зібрати.

Фінансова подушка розміром від 3 до 6 заробітних плат вже дає можливість не боятись звільнення з роботи!

4. Без копійки не буде гривні.

Розумно економити гроші потрібно  завжди. Навіть коли грошей вистачає, не варто викидати на вітер навіть копійки. Щодня ми витрачаємо невеликі суми на різні дрібниці, якими майже не користуємось, або просто викидаємо.

5. Гроші роблять гроші.

З того часу, як люди придумали гроші, вони стали універсальним інструментом, що допомагає реалізовувати мрії й досягати мети. Гроші, як капітал, можуть і повинні працювати, та приносити прибуток. Регулярні заощадження з часом перетворюються на капітал, який можна інвестувати в різні активи й отримувати пасивний дохід. Наприклад, розмістивши  кошти в надійних банках і на суму, що не перевищує гарантованої державою. Максимальна сума відшкодування коштів за вкладами, що гарантується Фондом гарантування вкладів, становить 200 тисяч гривень.

Дотримання таких простих правил допоможе ефективно контролювати ваші накопичення та забезпечить поступове зростання власних матеріальних статків!

Джерело: https://www.facebook.com/ukrfinlitproject/photos/a.104772311091195/442300787338344/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь