A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Як не вигоріти й не впасти в депресію, коли ви виховуєте дитину з інвалідністю раннього і дошкільного віку

Дата: 13.12.2021 15:38
Кількість переглядів: 362

????Як не вигоріти й не впасти в депресію, коли ви виховуєте дитину з інвалідністю раннього і дошкільного віку? - проводжуємо ділитись корисною інформацією з наших вебінарів.

? Вчасно ????в испатись і поїсти: батьки маленьких дітей, а особливо батьків дітей з інвалідністю, зі складними порушеннями, мають дбати про це за першої можливості.

? Часто батьки ??????? відмовляються від допомоги з багатьох причин, але треба не лише приймати її, але й не боятися просити ні в рідних, ні в друзів. Це важливо не лише для того, щоб допомагати дитині, але й зберігати себе у ??????? здоровому, ресурсному стані.

? Ваш партнер/партнерка — людина, з якою вам розв'язувати життєві проблеми, ????????????бережіть ваші стосунки.

? Знайдіть групи людей (наприклад, у фейсбуці) зі схожими проблемами.

? Оформіть інвалідність дитини — це не лише ???? виплати з інвалідності, але й доступ до послуг. Користуйтеся всіма можливостями, що можуть полегшити ваше життя.

? Старайтесь проводити 1-2 рази на тиждень кілька годин без дитини. Так, це може бути складно. Насправді дуже часто заважають упередження ?“я не можу просити про допомогу”, ?“це не першочергова потреба”, але важливо навчитись організовувати собі відпочинок, який дасть можливість збільшити ресурсність і бути ефективнішим у догляді за дитиною, в роботі, побуті.

? Підтримуйте соціальні ????контакти. Не думайте, що інші люди, які не мають дитину з інвалідністю, вас не зрозуміють або ви не маєте спільних тем. Не обривайте соціальні контакти які були раніше, не бійтеся створювати нові. Суспільство, рідні й друзі мають знати про ваші проблеми, щоб надати вам адекватну підтримку.

??Проєкт "Просвітницька кампанія на підтримку деінституціалізації й попередження інституціалізації дітей з інвалідністю та/або з особливими освітніми потребами" впроваджується за підтримки Міністерство соціальної політики України та Фонду Соціального захисту осіб з інвалідністю. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь