Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Уроки ощадності для підлітків

Дата: 09.11.2021 15:51
Кількість переглядів: 380

Фото без опису

????Всім відомо, що підліток вже за кілька років стане дорослим, а ви батьки не зможете й не повинні забезпечувати дорослу людину. Тому вже зараз, з ранніх років, потрібно вчити підлітків розпоряджатися фінансами й думати, як планувати своє майбутнє.

????Про те, як навчитися управляти власними коштами, та про уроки ощадності піде мова у нашому дописі.

?Навчіть дитину відчувати в собі сили та здатність долати труднощі, вірити в себе. Підліток повинен вміти нести відповідальність за всі свої вибори, рішення, свою поведінку.

?Говоріть з дітьми про податки, видатки й плануйте бюджет сім’ї разом. У підлітка сформується корисна навичка та розуміння того, як витрачаються зароблені гроші.

????Ця корисна навичка спонукатиме до формування особистих заощаджень й раціонального використання грошей, що у майбутньому значно поліпшить його якість життя.

?Великий плюс у мотивації. Якщо підліток навчиться ставити перед собою фінансові цілі, економити кошти для досягнення поставлених цілей - залишиться лише наполегливо рухатись вперед.

?Дитина повинна вчитись творити власну фінансову історію і бути впевненою, що завжди може звернутись до вас за порадою.

?Заохочуйте своїх дітей читати книжки з фінансової грамотності. Підлітків може зацікавити бестселер американського підприємця та інвестора Роберта Кійосакі "Багатий тато, бідний тато". На нашій сторінці ви зможете знайти поради, які книжки варто прочитати, а вже скоро власноруч написана історія вашої дитини може розпочатись такими рядками: ????«Як я накопичив свій перший мільйон».

?Напрацьовуйте разом правила розумного поводження з грошима:
??жити за доходами й уникати кредитів та боргів;
??планувати кожну покупку;
??не відвідувати магазин, коли зголодніли;
??порівнювати ціни, не купувати нічого зайвого - тільки те, що насправді необхідно;
??не піддаватися впливу маркетингових пасток.

?Обачливо здійснювати купівлю в Інтернеті й розпізнавати фішингові сайти. Планувати бюджет, вести особисті фінансові рахунки й створювати власний капітал.

?Життя саме собою є безперервним уроком. Але важливо, щоб ваш підліток зрозумів і засвоїв ці життєві уроки, які ви разом з ним пройдете. Вони допоможуть йому на шляху до формування майбутнього і, звісно, будуть допомагати його успішному життю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь