A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Як заощадити кошти, якщо ви студент?

Дата: 02.11.2021 13:02
Кількість переглядів: 300

Фото без опису

?????????Багато студентів змушені платити за навчання, винаймати житло і витрачати гроші на все необхідне, і в таких умовах важливо вміти оптимізувати витрати. Щоб грошей вистачало на все, спробуйте змінити щось у своїх звичках.

????Яким чином можна не витрачати зайвих коштів:

????Відмовтеся від непотрібних витрат:
????Залиште відвідування кафе для особливих випадків. Вартість їжі в закладі набагато перевищує вартість приготування їжі вдома. Готуйте собі їжу самостійно та не ходіть по магазинах на голодний шлунок. Так ви можете купити більше, ніж вам потрібно.
????Вимикайте світло і всі прилади з мережі, якими не користуєтесь. Таким чином уникнете даремних витрат електроенергії.
????Щоб витрачати менше грошей на зв'язок, спілкуйтеся з людьми за допомогою відеочату і месенджерів. Це дозволить скоротити витрати на дзвінки.
????Не знімайте гроші в банкоматах, де є комісія. Банкомати чужих банків часто знімають комісію за видачу грошей. Продумайте все заздалегідь та зніміть гроші в банкоматі або у відділенні свого банку.
????Відмовтеся від абонемента в спортзал. Достатньо вести активний спосіб життя та виконувати вправи вдома. Але якщо спорт – це ваше хобі й важлива частина вашого життя, економити на цьому не потрібно.
????Змініть тарифний план мобільного зв'язку. Часто тарифні плани включають послуги, які не потрібні абоненту. Відмовтеся від цих послуг або змініть план.
????Намагайтеся уникати імпульсивних покупок. Це уповільнює процес заощадження та збільшує кількість зайвих непотрібних речей.

????Змініть звички:
????Знайдіть способи проведення часу, які менш витратні. Багато студентів ходять в кафе, кіно, на концерти та інші заходи. Знайдіть способи відпочинку, які не потребують великих витрат. Студентський квиток дозволить відвідувати безплатно або зі знижкою театральні вистави, виставки, музеї та кіно.
????Користуйтеся громадським транспортом або велосипедом. У багатьох містах є метро та інший транспорт, який дозволяє пересуватися по місту за помірну плату. Використовуйте пільговий проїзний.
????Відмовтесь від шкідливих звичок. Це позитивно вплине не тільки на ваше здоров’я, але й особисті фінанси.
????Використовуйте вільний час, а також свої навички та знання для заробітку додаткових коштів.

????Дотримання хоча б деяких з цих порад дозволить вам уникнути частини зайвих витрат та з більшою користю використовувати наявні кошти. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь