A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Корисні звички з особистих фінансів для школяра та студента

Дата: 02.11.2021 09:46
Кількість переглядів: 363

 

Фото без опису

????Пропонуємо дізнатись, які корисні звички з особистих фінансів допоможуть школярам та студентам зробити перші кроки у побудові своєї фінансової свободи або покращити свій фінансовий стан. Ці знання допоможуть закласти міцний фундамент для стабільного фінансового майбутнього. Адже фінанси впливають на всі сфери нашого життя.

??Ось перелік звичок, які здатні значно вплинути на фінансовий стан:
????Починайте відкладати кошти в молодому віці, тобто вже зараз. Бажано відкладати мінімум 10% від прибутку.
????Почніть вести бюджет і оптимізуйте ваші витрати. Слідкуйте за тим, щоб витрачати значно менше, ніж заробляєте. Відповідно, потрібно або заробляти більше, або витрачати менше.
????Створіть свій резервний фонд на випадок непередбачуваних ситуацій.
????Уникайте заборгованості. Якщо ж вона виникла намагайтеся чим швидше позбутися її. Уникайте заборгованості за кредитними картками.
????Сформуйте звичку заощаджувати наскільки це можливо без втрати якості життя. В житті обов’язково повинно бути місце для гарного відпочинку, і речей, які роблять його яскравим. Але пам’ятайте, що потрібно відрізняти свої бажання від потреб.
????Дізнайтеся, як працюють інвестиції. Не дивлячись на свій вік, молодь вже може починати робити перші кроки в цьому напрямку. Різницю між доходами та витратами можна інвестувати. Чим раніше ви почнете інвестувати, тим більше зросте ваш капітал. Головна перевага - час. Навіть невелика сума коштів за 20 років може перетворитися на досить суттєву.
????Читати книги з фінансової грамотності. Читання може дати вам перевагу в житті. Якщо ви хочете змінити своє фінансове життя, потрібно користуватись досвідом успішних людей. Вони допоможуть вам не повторювати розповсюджених помилок і створити свій унікальний досвід.

?Пам’ятайте, ваш фінансовий успіх залежить від ваших дій. Планувати успішне фінансове майбутнє потрібно вже зараз. Фактор часу та фінансова дисципліна обов’язково дадуть свій позитивний ефект. ????????????


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь