A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Уроки фінансової грамотності: сімейний бюджет

Дата: 28.10.2021 10:06
Кількість переглядів: 860

??Сімейний добробут багато в чому залежить від того, як складається економічне життя сім’ї. Здійснювати управління фінансами без планування сімейного бюджету неможливе. У кожній родині є постійні статті витрат, їх необхідно передбачати. Щоб зрозуміти, куди йде більша частина грошових коштів із сімейного бюджету, необхідно вести облік доходів та витрат.

????З правилом «50/30/20» ви точно будете свідоміше ставитися до грошей. Воно допоможе бачити, де ви витрачаєте більше, ніж потрібно. Спеціалісти й фінансові експерти рекомендують якомога раніше залучати до цього дітей. Молоді люди, які з дитинства освоїли культуру ведення сімейних заощаджень зможуть досягати своїх цілей та реалізовувати себе.

????Що дає нам сімейна культура заощадження?

??В першу чергу – фінансову свободу.
Оптимальний спосіб створення сімейних заощаджень – дотримування основних правил: оптимізації витрат, формування фінансового резерву на випадок надзвичайних ситуацій та примноження власного капіталу.

????Як формувати сімейні заощадження?
Відомий американський підприємець та інвестор Воррен Баффетт казав: «Не заощаджуйте того, що залишилося після витрат. Витрачайте те, що залишилося після заощаджень». Цитата відображає метод заощаджень «сплати спочатку собі».

?Скільки ж заощаджувати ?
Почніть відкладати 10% з кожного прибутку. Є такий вислів - не важливо, скільки ви заробляєте, важливо скільки ви зуміли зберегти.
????Заощаджуйте 10% від будь якого сімейного доходу, інакше розвитку не буде і ви все життя бігатимете по колу «заробили - витратили». Отримуючи дохід, намагайтесь відразу направити певну його частину на заощадження.

????Створення сімейних заощаджень – це шлях до фінансової свободи. Це потрібно сім’ям, які планують з часом забезпечити собі фінансовий добробут та безбідну старість.

????Пам’ятайте, що формування сімейної культури заощаджень в сім'ї допоможе втілити мрії та забезпечити належне майбутнє своїм дітям.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь