A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Що таке соціальна послуга перекладу жестовою мовою?

Дата: 29.09.2021 14:48
Кількість переглядів: 245

Фото без опису

Соціальна послуга перекладу жестовою мовою – послуга, яка забезпечує взаємодію між нечуючими або слабочуючими людьми з чуючими під час спілкування.

Отримувачем соціальної послуги перекладу жестовою мовою являється особа з порушеннями слуху та мовлення, яка має комунікативний бар’єр через який не можливо самостійно вирішити питання у суспільстві. Для таких людей, жестова мова є основним або одним з основних засобів спілкування.

При наданні соціальної послуги застосовується індивідуальний підхід з урахуванням фізичного та психічного стану отримувача соціальної послуги, віку, статі та особливостей, зумовлених інвалідністю.

Для яких цілей надається послуга перекладу жестовою мовою?

Соціальна послуга перекладу жестової мови створена для подолання комунікативного бар’єру у вирішенні життєво необхідних питань. Дана послуга спрощує комунікацію під час відвідування:

• органів державної влади та органів місцевого самоврядування, зокрема органів Пенсійого фонду України, Державної служби зайнятості;

• організацій, установ (банки, ОСББ, виконавці комунальних послуг);

• закладів (заклади охорони здоров’я, медико-соціальні експертні комісії (МСЕК), лікарсько-консультативні комісії (ЛКК), аптеки, заклади освіти;

• підприємств, з метою забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації;

• походу до магазину при купівлі товарів, замовленні робіт і послуг тощо;

• інших установ, закладів, підприємств, організацій (за згодою надавача соціальної послуги);

Також, послуга може надаватися при вирішенні громадських, особистих та побутових питань (за згодою надавача соціальної послуги).

Увага! Соціальна послуга в межах Державного стандарту соціальної послуги перекладу жестовою мовою надається безоплатно.

Якщо потрібно надання соціальної послуги понад обсяг, який визначений в Державному стандарті, тоді надання послуги відбувається на платній основі, вартість соціальної послуги розраховується з урахуванням собівартості такої послуги, адміністративних витрат і податку на додану вартість відповідно до законодавства. Вартість соціальної послуги, що надається за рахунок коштів місцевих бюджетів, формується з урахуванням фінансових можливостей відповідних місцевих бюджетів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь