Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Відзначення Свята села Тихе

Дата: 03.09.2021 13:00
Кількість переглядів: 382

Фото без опису

Успіння Пресвятої Богородиці традиційно стало для жителів села Тихе особливим. Адже, саме в цей день громада святкує день села.

Селу Тихе лише 61 і це стало чудовою нагодою для урочистостей та святкування. Це хороший приклад згуртованості сільських жителів, адже до святкування дня села жителі готувалися ретельно та дружно.

Нам 61! Хоча це не привід говорити про те, що до цього часу життя тут не вирувало. Вирувало ще і як! Хутори, які були довкола почали звозити у 1960 році та на основі хутору Лобачівка утворилося мальовниче село Тихе.

"Наше Тихе невеличке, ще й літами молоде. Вулиць дві і річка стрічка - все це наше - рідне та живе" так сказали про село жителі, минулого року, коли презентували вірш про село Тихе.

Святкування дня села розпочалося зі святкової концертної програми "Скарби твої Україно", де жителів села вітали творчі колективи клубів сіл Тихе та Кам'яна Гора Малолюбашанської сільської ради.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

З концертними номерами присутніх тішили вокальний аматорський ансамбль "Берегиня", вокальний ансамбль "Вербиченька", хореографічний колектив "Діти України", Мацак Єва виконала пісню "Україночка", Шимонець Тетяни та Даша Сахнова виступили з інсценівками, а також Ізюк Марія презентувала вірш "Жінка". Ведучими свята були Ірина Ващук та Тетяна Шимонець.

Фото без опису

На свято завітали виконуюча обов'язки сільського голови Алла Лемешевська, заступник сільського голови з питань діяльності виконавчого органу Петро Корнійчук, депутат сільської ради Наталія Попович.

Фото без опису

З нагоди святкування Дня села та за вагомий особистий внесок у розвиток громади та клубної установи були нагороджені подяками, цінним подарунком та грошовими винагородами: Кожарко Леонід, Шимонець Тетяна та Прилуцька Олена.

Цінними подарунками були нагороджені жителі села: Омелянчук Максим Андрійович, Омелянчук Надія Йосипівна, Мушин Лідія Федорівна

Сім'я Барабаш Лідії та Віктора Адамович, які святкували своє перлинне весілля.

Сім'я Тхорик Віктора ти Світлана.

Сім'я Борейчук Анатолія та Світлани.

Також, на святкуванні Дня села була представлена виставка декоративно ужиткового мистецтва "Скарби твої, моє село", де свої роботи презентували Володимир Демчук, Зінаїда Славінська, Тетяна Шимонець та Олена Прилуцька.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Родзинкою свята, стала презентація гастроспадщини громади села. Після довгого та ретельного вивчення смакових уподобань та низки харчових продуктів, які вирощували наші попередні покоління, ми змогли скласти перелік страв, які приносили смакове задоволення жителям та маленьку частину презентувати їх. Жителі змогли скуштувати: юшку з грибами та оселедцем, печені яблука з сиром, пампушки з часником, пиріжки з незвичною начинкою (квасоля з маком), кисіль фруктовий, а родзинкою гастроспадщини стали огірки з медом.

Щира подяка, господиням села Надії Оліфір, Ірині Нікель, Наталії Омелянчук, Галині Циганчук, Ірині Дмитрук, Ірині Сахновій, які допомогли продуктами, приготуванням та з подачею страв.

Щиро вдячні Магазину "Сонечко" та сім'ї Циганчук за посуд та солодкий стіл для дітей.

Фото без опису

На святкування дня села завітали Рівненський Кіноклуб медіапросвіти з прав людини Docudays UA Svitlana Kukharuk з модерованим переглядом фільму "Українські шерифи", а також поліцейський офіцер Малолюбашанської громади Тарас Борисюк, який у ході перегляду розповів про свої обов'язки та презентував свою професійну діяльність жителям та також поділився своїми контактами для налагодження співпраці з жителями села.

Під час святкування діяла Благодійна ярмарок "Творімо добро разом" спрямована на підтримку Івана Ріпіча, який потребує дороговартісної реабілітації. Щира подяка всім односельцям та гостям свята, які долучилися до цієї благородної справи. Адже, не дарма народна мудрість каже "Гуртом і легше батька бити".

Фото без опису

Не лишилися жителі й байдужі до акції "Подаруй книгу". Адже під час цієї акції нам вдалося зібрати досить потужну книжкову базу для читальні. Різноманітність книг приємно тішить від дитячої літератури до навчальної. Щиро вдячні учасникам цієї акції: Світлані Ковальчук, Людмилі Каліш, Раїсі Кішман, Поліні Волинець, Ірині Кожарко.

Доброю традицією до святкування дня села Тихе стало дякувати меценатам та небайдужим людям, які завжди готові допомогти клубу та громаді села Тихе фінансово, морально, підтримкою у проєктах та акціях, у підготовці до заходів, мудрими порадами. Тож, зі щирими подяками та подарунками виготовленими власноруч гуртками клубу вітали: Аллу Лемешевську, Світлану Ковальчук, Петра Корнійчука, Ігоря Остапчука, Людмилу Циганчук.

Протягом свята діяла фотозона, над створенням якої плідно працювали Ірина Ващук, Тетяна Шимонець, Діана Кишман, Тарас Драганчук та всі діти села Тихе, які напередодні ввечері надули понад 300 повітряних кульок на її оформлення.

А всім присутнім щиро дякуємо за Ваші оплески та посмішки, адже для творчих колективів це найвища нагорода!

Фото без опису

Завідувач клубу села Тихе

Олена ПРИЛУЦЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь