A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

До відома батьків! За пропуски учнями школи їх батьків чекає штраф!

Дата: 30.08.2021 16:42
Кількість переглядів: 300

Фото без опису

Законодавство України чітко регламентує, що загальна середня освіта є обов’язковою. Відповідальність за виконання вказаних законодавчих норм  покладається на батьків.

Відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України  № 684 від 13.09.2017 «Про затвердження Порядку ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів», у разі відсутності учнів, які не досягли повноліття, на навчальних заняттях протягом 10 робочих днів підряд з невідомих або без поважних причин заклад освіти невідкладно надає відповідному територіальному органу Національної поліції та службі у справах дітей дані таких учнів для провадження діяльності відповідно до законодавства, пов’язаної із захистом їх прав на здобуття загальної середньої освіти.

Це означає, що батьки будуть притягненні до адміністративної відповідальності. Кодексом України про адміністративні правопорушення  (ч.1 ст. 184) передбачено наступні види відповідальності батьків за невідвідування їх дітьми школи протягом десяти навчальних днів підряд з невідомих причин: попередження та штрафи, розмір якого за перше правопорушення може складатися від 850 до 1700 гривень, при повторному порушенні закону штраф буде збільшено від 1700 до 5100 гривень. При цьому, якщо буде встановлена вина обох батьків, до відповідальності притягнуть і матір, і батька. Тож штраф у повному обсязі доведеться сплачувати кожному із батьків.

Зважаючи на вищенаведене, зрозуміло, що забезпечення відвідування навчальних занять та отримання загальної середньої освіти дітьми є обов’язком батьків, а не бажанням. Тільки власним належним вихованням та співпрацею із вчителями та суб’єктами соціальної роботи можна позбутися сумної статистики невідвідувань школи та покращити якість навчання дітей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь