A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Позитиви запровадження одноразового добровільного декларування фізичних осіб

Дата: 05.08.2021 09:02
Кількість переглядів: 230

Фото без опису

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області продовжують інформувати жителів Рівненщини щодо одноразового (спеціального) декларування  активів фізичних осіб, запровадженого Законом України від 15.06.2021 №1539 «Про внесення змін до Податкового кодексу У країни щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету»

Як повідомила начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Людмила Кончук, Законом врегульовано особливості застосування так званої податкової амністії, що проводитиметься з 1 вересня 2021року до 1 вересня 2022 року. Запровадження одноразового декларування – це, перш за все, спосіб цивілізованої легалізації активів, які були приховані від оподаткування. Позитивами такого декларування є:

прийнятий закон - це спосіб цивілізованої легалізації активів, які були приховані від оподаткування;

держава дає можливість повернути гроші та інші активи у прозорий легальний обіг. Це можуть зробити, наприклад, ті, хто отримував зарплату у конверті, працював без оформлення трудових відносин;

потенційно - це сотні мільярдів гривень, які можуть працювати на легальну економіку, але поки що або приховуються за кордоном, за різними схемами або «лежать під матрацами»;

ключове питання - це ставки оподаткування доходів, які будуть задекларовані в рамках амністії. Запропоновано три ставки: 5% загальна ставка, 9% для закордонних активів та 2,5% для декларування активів у вигляді ОВДП. Як альтернативу платник податків може обрати ставку 6%, 11,5%, 3% відповідно із сплатою податкового зобов’язання трьома рівними частинами щорічно.

Головне управління ДПС у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь