A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

В.о.сільського голови Алла Лемешевська взяла участь в XVІ Українському муніципальному форумі

Дата: 30.07.2021 11:59
Кількість переглядів: 1261

Фото без опису

Впродовж 27-29 липня в м. Одеса проходив XVІ Український муніципальний форум, який продовжує багаторічну традицію Асоціації міст України збирати прихильників муніципального руху для обговорення нагальних питань місцевого самоврядування.

Фото без опису

Фото без опису

Цього року у форумі брали участь понад 500 голів українських громад, а також іноземні гості – Генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Андреас Кіфер, спеціальний уповноважений уряду Німеччини з питань реформ у галузях урядування та децентралізації в Україні Ґеорґ Мільбрадт і депутатка Європарламенту Віола фон Крамон-Таубадель та мер Києва, голова Асоціації міст України Віталій Кличко.

Фото без опису

Фото без опису

Також, у Форумі взяли участь представники Рівненської області. Малолюбашанську громаду представляла в.о.сільського голови Алла Лемешевська, окрім неї було ще понад 20 часників з Рівненщини - голови громад, секретарі рад, заступники голів.

Фото без опису

Програма Форуму передбачала три тематичні дні:

27 липня – «ДЕНЬ МІСЦЕВОЇ ДЕМОКРАТІЇ ТА ВІДКРИТОГО ВРЯДУВАННЯ». Проводиться в рамках проєкту Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи «Посилення демократії та довіри на місцевому рівні в Україні».

Протягом дня учасники обговорять актуальні питання, пов’язані з відкритим врядуванням та інноваціями демократичного розвитку для вдосконалення участі громадян, сприяння та захисту прав людини на місцевому рівні, а також більшому представництву та підтримці жінок у політиці.

28 липня – «ДЕНЬ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ». Проводиться в рамках проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні, що впроваджується в Україні Програмою «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH».

У цей день відбудеться дискусія з питань ефективного використання енергії та впливу на довкілля, учасникам будуть презентовані інструменти енергоменеджменту для громад тощо. Також буде обговорено стан реалізації Меморандуму між Урядом та міськими головами щодо розв'язання системних проблем теплоенергетики та водопостачання.

29 липня – «ДЕНЬ ДІАЛОГУ: СТАЛИЙ МІСЦЕВИЙ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ РОЗВИТОК». Проводиться в рамках Програми U-LEAD з Європою «Сприяння всебічному розвитку громад через аналітику, діалог та співпрацю», який впроваджується Асоціацією міст України.

Діалог голів громад з представниками уряду, серед яких – голова Верховної Ради України Дмитро Разумков та парламентарями буде присвячено подальшим крокам з реформування місцевого самоврядування, бюджетному забезпеченню нових повноважень та компетенцій, секторальним реформам та місцевому економічному розвитку. Очікується, що учасники приймуть звернення до центральної влади з пропозиціями щодо розв'язання проблемних питань життєдіяльності громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь