A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Операція «Урожай» як один з резервів наповнення бюджетів територіальних громад

Дата: 13.07.2021 11:59
Кількість переглядів: 331

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що на території області триває операція «Урожай», одним із напрямків якої є детінізація трудових відносин у аграрному секторі, а саме легалізація найманої праці, виплата заробітної плати на рівні, не менше мінімальної, а також легалізація використання земель, залучення їх до державної реєстрації.

В рамках проведення операції в поточному році вже 949 громадян прозвітували про отримані доходи та задекларували доходи у сумі більше 7,6 млн.гривень. 

Звертаємо увагу, що операція «Урожай» проводиться з метою наповнення, насамперед, бюджетів територіальних громад. Такому наповненню сприяє виявлення фактів тіньової оренди земель (використання земельних ділянок без правовстановлюючих документів на використання землі (без договорів оренди)) та тіньового ринку сільгосппродукції, визначення обсягу реалізації сільгосппродукції та підприємств, які здійснюють закупівлю та переробку сільськогосподарської продукції, використовують сільськогосподарську техніку та найману працю без державної реєстрації та без сплати податків і зборів, ЄСВ до бюджету, декларування доходів громадянами, які одноосібно обробляють земельні ділянки площею понад 2 га.

Нагадуємо сільськогосподарським товаровиробникам, що законодавством передбачений єдиний для всіх роботодавців порядок оформлення трудових відносин з найманими працівниками: як для юридичних осіб так і для фізичних осіб – підприємців.

Наголошуємо, що фізичні особи-підприємці також мають укладати трудові договори з найманими працівниками.

Такий трудовий договір укладається у письмовій формі та вважатиметься укладеним лише після підписання його роботодавцем і працівником та видання наказу (розпорядження) про прийняття працівника на роботу. Відповідно до чинного законодавства працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Таким чином, роботодавець ще до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором зобов’язаний подати повідомлення до ДПС України за встановленою законодавством формою, одним з зручних способів:

– засобами електронного зв’язку з використанням електронного цифрового підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронного підпису;

– на паперових носіях разом з копією в електронній формі;

– на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п’ятьма особами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь