A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Чи можна скористатися правом на податкову знижку на навчання за кордоном?

Дата: 01.07.2021 09:31
Кількість переглядів: 352

Днями в Головному управлінні ДПС у Рівненській області проведено сеанс телефонного зв’язку «Гаряча лінія» з начальником управління податкового адміністрування фізичних осіб Людмилою Кончук, яка відповідала на питання щодо оподаткування доходів фізичних осіб та сплати майнових податків.

Надаємо відповідь на питання дозвонювача «гарячої лінії» щодо податкової знижки.

Чи можна скористатися правом на податкову знижку на навчання за кордоном?

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області надають роз’яснення щодо отримання податкової знижки на навчання за кордоном.

Відповідно до норм чинного законодавства платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати, зокрема суму коштів, сплачених на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення.

Враховуючи дану інформацію, скористатися податковою знижкою за навчання в закордонних навчальних закладах не можливо, так як таке право мають фізичні особи, які здобувають освіту тільки в вітчизняних закладах дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної та вищої освіти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь