A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

ДО УВАГИ ГРОМАДЯН. ПАТРОНАТ ЯК АЛЬТЕРНАТИВНА МОЖЛИВІСТЬ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ

Дата: 25.06.2021 11:50
Кількість переглядів: 403

Фото без опису

ПАТРОНАТ НАД ДИТИНОЮ – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

ПАТРОНАТНИМ ВИХОВАТЕЛЕМ може бути громадянин України, який має досвід виховання дитини, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні.

ЗА НАДАНІ ПОСЛУГИ з догляду та виховання дитини сім’ї виплачується заробітна плата, соціальна допомога на дитину та забезпечується постійна підтримка команди професіоналів. РОЗМІР СОЦІАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ становить 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць, для дітей з інвалідністю — 3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць. Так, з 1 січня 2021 року така СОЦІАЛЬНА ДОПОМОГА СТАНОВИТЬ для дітей віком від 0 до 6 років 4802 грн. на місяць, а для дітей віком від 6 до 18 років – 5987 грн. на місяць.

Соціальна допомога виплачується на кожну влаштовану в сім’ю патронатного вихователя дитину та використовується патронатним вихователем у повному обсязі для забезпечення повноцінного харчування, виховання, навчання та розвитку дитини відповідно до її потреб.

РОЗМІР ГРОШОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ (заробітної плати) патронатних вихователів становить п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць (з 1 січня 2021 року –(2270х5). = 11 350 гривень.

У разі коли в сім’ї патронатного вихователя перебуває дитина віком до одного року, дитина з інвалідністю, малолітня або неповнолітня вагітна, ВІЛ-інфікована дитина та одночасно двоє і більше дітей, розмір грошового забезпечення збільшується на 10 відсотків за кожну дитину, але сумарно не більше, ніж 50 відсотків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь