A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

ДО ВІДОМА БАТЬКІВ ! УТВОРЕННЯ МІЖДИСЦИПЛІНАРНОЇ КОМАНДИ, РОЗРОБЛЕННЯ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ПЛАНУ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ДІТЕЙ, ЯКІ ПЕРЕБУВАЮТЬ У СКЛАДНИХ ЖИТТЄВИХ ОБСТАВИНАХ...

Дата: 15.06.2021 15:38
Кількість переглядів: 5837

Для організації соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, в територіальних громадах із числа суб’єктів утворюється МІЖДИСЦИПЛІНАРНА КОМАНДА (команда фахівців, які є працівниками суб’єктів для захисту прав дітей, що перебувають у складних життєвих обставинах).

Утворюється міждисциплінарна команда ЗА РІШЕННЯМ ОРГАНУ ОПІКИ ТА ПІКЛУВАННЯ із визначенням ПОВНОВАЖЕНЬ служби у справах дітей щодо організації діяльності міждисциплінарної команди ШЛЯХОМ ФОРМУВАННЯ її персонального складу на ПІДСТАВІ ПРОПОЗИЦІЙ суб’єктів для забезпечення допомоги КОЖНІЙ КОНКРЕТНІЙ ДИТИНІ, яка перебуває у складних життєвих обставинах.

СКЛАД МІЖДИСЦИПЛІНАРНОЇ КОМАНДИ: представники служби у справах дітей, структурних підрозділів виконавчих органів міських рад, сільських, селищних рад територіальних громад з питань освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення, уповноважених підрозділів органів Національної поліції, закладів освіти, охорони здоров’я, соціального захисту населення та ін.

ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ МІЖДИСЦИПЛІНАРНОЇ КОМАНДИ:

- ПРИЙНЯТТЯ узгоджених дій та рішень в інтересах дитини;

- АНАЛІЗ ІНФОРМАЦІЇ про дитину, її сім’ю, складні життєві обставини, в яких вона перебуває, результатів оцінювання потреб дитини та її сім’ї у соціальних послугах, здатності батьків здійснювати догляд та виховання дитини, рівня виконання ними батьківських обов’язків;

- РОЗРОБЛЕННЯ, ВИКОНАННЯ, систематичний (щоквартальний) перегляд і коригування ІНДИВІДУАЛЬНОГО ПЛАНУ із забезпеченням відповідності запланованих заходів інтересам дитини, а також індивідуального ПЛАНУ надання соціальних послуг, у тому числі ПЛАНУ соціального супроводу сім’ї дитини;

- ІНІЦІЮВАННЯ РОЗГЛЯДУ питання щодо соціального захисту дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах, НА ЗАСІДАННІ КОМІСІЇ з питань захисту прав дитини, зокрема ЩОДО ОБОВ’ЯЗКОВОСТІ надання соціальних послуг (проходження індивідуальних корекційних програм) особам у разі невиконання ними батьківських обов’язків, вчинення домашнього насильства чи жорстокого поводження з дитиною.

РОБОТА міждисциплінарної команди проводиться у ФОРМІ ЗАСІДАНЬ.

РІШЕННЯ міждисциплінарної команди оформляються ПРОТОКОЛОМ, а питання щодо стану їх реалізації розглядається на наступних засіданнях.

У РАЗІ коли дитина перебуває у складних життєвих обставинах ВИКЛЮЧНО у зв’язку ІЗ БУЛІНГОМ (цькуванням), ЗАХОДИ, визначені цим пунктом, вживаються КОМІСІЄЮ з розгляду випадку булінгу (цькування), УТВОРЕНОЮ ЗАКЛАДОМ ОСВІТИ, в якому зафіксовано такий випадок, відповідно до Порядку реагування на випадки булінгу (цькування), затвердженого Міністерством освіти і науки України.

ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ПЛАН СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ДИТИНИ - документ, у якому ЗАЗНАЧЕНО ПОТРЕБИ дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах ТА ЗАХОДИ, які необхідно вжити для забезпечення потреб такої дитини у розвитку й вихованні.

УВАГА! ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ПЛАН РОЗРОБЛЯЄТЬСЯ ЗА ФОРМОЮ, затвердженою Мінсоцполітики, НА ОСНОВІ РЕЗУЛЬТАТІВ оцінювання потреб дитини та її сім’ї у соціальних послугах, ПІДПИСУЄТЬСЯ членами міждисциплінарної команди та ЗАТВЕРДЖУЄТЬСЯ комісією з питань захисту прав дитини.

ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ПЛАН розробляється ПРОТЯГОМ 7 РОБОЧИХ ДНІВ з дати взяття дитини на облік. СТРОК його ЗАТВЕРДЖЕННЯ не повинен перевищувати 14 КАЛЕНДАРНИХ ДНІВ з дати взяття дитини на облік.

ФУНКЦІЇ з КООРДИНАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ щодо виконання індивідуального плану ПОКЛАДАЮТЬСЯ на СЛУЖБУ У СПРАВАХ ДІТЕЙ.

ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ПЛАН МІСТИТЬ:

- ЗАГАЛЬНІ ДАНІ ПРО ДИТИНУ (прізвище, ім’я та по батькові, дата народження, вік, місце народження дитини, місце перебування дитини);

- ІНФОРМАЦІЮ ПРО ПОТРЕБИ дитини, заходи щодо їх задоволення, відповідальних виконавців, строки та відомості про стан його виконання;

- ЗАХОДИ із соціальної підтримки сім’ї дитини;

- ІНФОРМАЦІЮ ПРО ПЕРЕГЛЯД та коригування заходів.

ПІД ЧАС РОЗРОБЛЕННЯ індивідуального плану дитина, яка перебуває у складних життєвих обставинах, її БАТЬКИ, інші законні представники, якщо вони не є кривдниками дитини, ІНФОРМУЮТЬСЯ про права, заходи та послуги, якими вони можуть скористатися.

ПЛАНУВАННЯ РОБОТИ проводиться спільно з дітьми та містить зрозумілі їм цілі та заходи. ЗАВДАННЯ формулюються точно та конкретно, мають бути досяжними у виконанні. Для виконання завдань ВИЗНАЧАЮТЬСЯ відповідальні особи, залучені до складу міждисциплінарної команди.

ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ПЛАН може погоджуватися БАТЬКАМИ, іншими законними представниками дитини або одним із батьків (якщо вони не є кривдниками дитини, не ухиляються від захисту прав та інтересів дитини) з метою забезпечення їх активної участі у здійснення заходів, зазначених у плані.

У РАЗІ ВИНИКНЕННЯ ОБСТАВИН, що унеможливлюють виконання індивідуального плану, потреби у визначенні додаткових заходів із соціального захисту дитини питання щодо його коригування ВИНОСИТЬСЯ для розгляду на засіданні комісії з питань захисту прав дитини.

КОПІЇ індивідуального плану, результати його перегляду невідкладно, протягом однієї доби, НАДСИЛАЮТЬСЯ службою у справах дітей КОЖНОМУ ЧЛЕНУ міждисциплінарної команди для виконання, БАТЬКАМ або іншим законним представникам дитини, якщо вони не є кривдниками.

СУБ’ЄКТИ, які є виконавцями індивідуального плану, ЗОБОВ’ЯЗАНІ ЩОКВАРТАЛУ (або на вимогу) НАДАВАТИ службі у справах дітей ЗВІТ про стан його виконання в межах своїх повноважень.

АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ: формальний підхід до РОЗРОБЛЕННЯ ТА СКЛАДАННЯ індивідуального плану соціального захисту дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах. В індивідуальному плані має бути відображено ЗМІСТ ДІЯЛЬНОСТІ суб’єктів, надавачів соціальних послуг, а також закладів, що надають послуги дитини, її сім’ї, ЗОКРЕМА служби у справах дітей, фахівця соціальної роботи, який надає соціальні послуги сім’ї дитини, закладу освіти, до якого дитина зарахована для здобуття відповідного рівня освіти, сімейного лікаря, уповноваженого підрозділу органу Національної поліції та ін. ПРОПОЗИЦІЇ до індивідуального плану МАЮТЬ НАДАВАТИСЯ БЕЗПОСЕРЕДНЬО працівниками цих структур та закладів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь