Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Навчання слухачів за професією «Коваль ручного кування»

Дата: 31.05.2021 11:05
Кількість переглядів: 553

Фото без опису

Коваль – одна з найдавніших відомих професій. Протягом останніх двадцяти років ковальство в Україні переживає справжнє відродження. Ковані художні вироби набули надзвичайної популярності, множаться напрями і стилі. Українські майстри упевнено увійшли до всесвітнього ковальського братства, їхні вироби представлені в оселях, галереях, на вулицях і площах не тільки в Україні, а й далеко за її межами.

9 червня у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості планується початок навчання слухачів за професією «Коваль ручного кування». Впродовж 7 місяців слухачі вивчатимуть традиційне ковальство (виготовлення ковальського та ужиткового інструменту) і художню ковку. Перший етап навчання передбачає теоретичні та виробничі заняття на базі навчального відділення, другий етап - виробничу практику на підприємствах.

Унікальною особливістю навчання та вдосконалення майстерності майбутніх ковалів є традиційна їх участь у різноманітних фестивалях та виставках, у тому числі всеукраїнських. Цінним є досвід проведення ковальських заходів за участю не лише вітчизняних, але й кращих закордонних майстрів, які діляться традиційними класичними і новими сучасними технологіями кування. Попит на ковалів на ринку праці постійно зростає. Не секрет, що ручна робота була й залишається окрасою будь-якого інтер’єру, а ковані вироби підкреслюють вподобаний стиль і вишуканий смак господаря.

Навчання за направленням служби зайнятості є безкоштовним, слухач отримує допомогу по безробіттю у встановленому законодавством порядку, відшкодовуються кошти за проїзд.

За детальною інформацієї звертайтесь в Костопільську філію Рівненського обласного центру зайнятості та за тел. (03657)23266.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь