A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

ТИМЧАСОВЕ ВЛАШТУВАННЯ ДІТЕЙ, ЯКІ ЗАЛИШИЛИСЬ БЕЗ БАТЬКІВСЬКОГО ПІКЛУВАННЯ...

Дата: 25.05.2021 09:48
Кількість переглядів: 3334

Фото без опису

Тимчасове влаштування дитини, яка залишилася без батьківського піклування, у тому числі дитини, розлученої із сім’єю, проводять у межах компетенції СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ та УПОВНОВАЖЕНИЙ ОРГАН Національної поліції за місцем ВИЯВЛЕННЯ дитини.

Дитина, яка залишилася без батьківського піклування, у тому числі дитина, розлучена із сім’єю, ТИМЧАСОВО МОЖЕ БУТИ ВЛАШТОВАНА у:

сім’ю родичів, знайомих; сім’ю патронатного вихователя; притулок для дітей служби у справах дітей; центр соціально-психологічної реабілітації дітей; центр соціальної підтримки дітей та сімей; соціально-реабілітаційний центр (дитяче містечко); будинок дитини, дитячий будинок-інтернат системи соціального захисту населення; стаціонарну службу (відділення) центру соціальних служб, що здійснює соціально-психологічну реабілітацію дітей; стаціонарну службу (відділення) соціально-психологічної реабілітації дітей (надання послуги соціально-психологічної реабілітації дітям, які перебувають у складних життєвих обставинах) центру надання соціальних послуг.

ДИТИНА, В ЯКОЇ Є РОДИЧІ або інші особи, з якими в неї на момент залишення без батьківського піклування склалися близькі стосунки (сусіди, знайомі) та які бажають залишити її на виховання у своїй сім’ї, МОЖЕ ПЕРЕБУВАТИ в їх сім’ї ДО ПРИЙНЯТТЯ РІШЕННЯ про влаштування дитини.

ПІДСТАВОЮ для тимчасового перебування дитини в сім’ї родичів або інших осіб, з якими у неї склалися близькі стосунки, є НАКАЗ служби у справах дітей про тимчасове влаштування дитини, виданий на підставі:

- ЗАЯВИ ОСОБИ про НАДАННЯ ЗГОДИ на тимчасове влаштування в її сім’ю дитини, а також копія паспортного документа або посвідчення біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, або довідки про звернення за захистом в Україні. У разі подання копії паспортного документа іноземця до неї додається копія посвідки на постійне проживання або посвідки на тимчасове проживання в Україні;

- АКТА ОБСТЕЖЕННЯ умов проживання особи;

- ЗГОДИ ДИТИНИ (якщо вона може висловити свою думку) у вигляді її письмової заяви, написаної власноручно в присутності посадової особи, яка приймає документи, про що робиться відмітка на заяві із зазначенням прізвища, імені, по батькові, підпису посадової особи та дати. Якщо дитина не може дати письмової згоди, про форму та зміст такої згоди ПОСАДОВА ОСОБА, яка приймає документи, складає АКТ за формою, встановленою Мінсоцполітики;

- ПИСЬМОВОЇ ЗГОДИ ВСІХ ПОВНОЛІТНІХ ЧЛЕНІВ СІМ’Ї, що проживають разом із особою, яка надала згоду на тимчасове влаштування в її сім’ю дитини для проживання на одній житловій площі, написаної власноручно в присутності посадової особи, яка приймає документи, про що на заяві робиться відмітка із зазначенням прізвища, імені, по батькові, підпису посадової особи та дати.

Якщо місце проживання особи, яка надала згоду на тимчасове влаштування в її сім’ю дитини, не є місцем виявлення дитини, ОБСТЕЖЕННЯ УМОВ проживання такої особи проводить служба у справах дітей за місцем ПРОЖИВАННЯ особи.

Тимчасове влаштування дитини в сім’ю ПАТРОНАТНОГО ВИХОВАТЕЛЯ здійснюється у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Тимчасове влаштування ПІДКИНУТОЇ ЧИ ЗНАЙДЕНОЇ дитини, дитини З ОЗНАКАМИ НАСИЛЬСТВА або ЖОРСТОКОГО ПОВОДЖЕННЯ, а також дитини, розлученої із сім’єю, проводиться ПІСЛЯ НАДАННЯ їй необхідної МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ, завершення медичного обстеження чи лікування.

МЕДИЧНЕ ОБСТЕЖЕННЯ підкинутої чи знайденої дитини, дитини з ознаками насильства або жорстокого поводження у медичному закладі або її влаштування до нього в разі виникнення потреби в наданні їй медичної допомоги чи лікуванні проводиться за КЛОПОТАННЯМ служби у справах дітей чи уповноваженого органу Національної поліції за місцем виявлення дитини.

БЕЗПРИТУЛЬНІ ДІТИ підлягають НЕГАЙНОМУ ВЛАШТУВАННЮ у притулок або центр за місцем ВИЯВЛЕННЯ дитини у встановленому законодавством порядку.

Після ТИМЧАСОВОГО ВЛАШТУВАННЯ такої дитини служба у справах дітей за місцем ВИЯВЛЕННЯ дитини та адміністрація притулку, центру вживають ЗАХОДІВ до встановлення особи дитини, її родинних зв'язків тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь