A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

На Рівненщині до місцевих скарбниць спрямували майже 42 млн. грн. податку за нерухомість

Дата: 24.05.2021 16:04
Кількість переглядів: 363

На 57 відсотків більше, ніж у минулому році, отримали місцеві бюджети Рівненщини податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки протягом чотирьох місяців 2021 року, зокрема, місцеві громади отримали в розпорядження 41,8 мільйона гривень податку на нерухомість. Це на 57%, або на 15 млн. грн. більше проти аналогічного періоду минулого року. Про це повідомив начальник податкової служби області Віталій Чуй.

Переважну частину надходжень до бюджетів територіальних громад спрямували юридичні особи – власники нерухомості, що підлягає оподаткуванню. Зокрема, 37 мільйонів гривень у місцевих бюджетах – це податок на нерухомість від підприємств, фірм та установ.

Фізичні особи – власники «зайвих» квадратних метрів сплатили 4,8 мільйона гривень цього податку.

Віталій Чуй також зазначив, що така фінансова підтримка громади дозволить органам місцевого самоврядування вирішувати найактуальніші питання життєдіяльності. Подбати про фінансове забезпечення громад повинні їх керівники, котрі володіють повною інформацію щодо об’єктів нерухомості, які підлягають оподаткуванню. Також він звернувся до громадян бути уважними і відповідальними та, отримавши повідомлення на сплату податку, виконати свій конституційний обов’язок, тобто перерахувати вказану суму податку.

Водночас в ГУ ДПС у Рівненській області рекомендують: у разі якщо Ви власник нерухомого майна, яке повинно оподатковуватися, але не отримали повідомлення, – зверніться до Центру обслуговування платників при державній податковій інспекції з тим, щоб провести звірку. Завдяки звірці наявних в органах ДПС даних про власників нерухомості громадяни уникнуть зайвих нарахувань та формування податкового боргу. Нагадаємо, що для внесення змін до інформаційних ресурсів власники нерухомості при собі обов’язково повинні мати документ, що посвідчує особу та правовстановлюючі документи на майно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь