A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Увага! Пільги для сімей, які виховують дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування

Дата: 20.05.2021 16:44
Кількість переглядів: 746

Фото без опису

Законодавством України для сімей, які виховують дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, передбачено наступні пільги.

1. Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані:

усиновителі, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, на утриманні яких перебувають діти-сироти або діти, позбавлені батьківського піклування, віком до 18 років (такі особи можуть бути призвані на військову службу у разі їх згоди і тільки за місцем проживання) (стаття 23 Закону України „Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”).

2. Щороку діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, мають право на оздоровлення та відпочинок за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, коштів підприємств, установ та організацій, професійних спілок і фондів, добровільних внесків юридичних та фізичних осіб, інших джерел.

Оздоровлення та відпочинок дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях, може здійснюватися у відповідно визначених дитячих закладах оздоровлення та відпочинку в ході тематичних змін спільно з батьками-вихователями та прийомними батьками і їхніми власними дітьми (Закон України „Про оздоровлення та відпочинок дітей” 04.09.2008 № 375-VI).

3.За непрацюючих батьків-вихователів та прийомних батьків сплачуються видатки на сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. (Постанова Кабінету Міністрів України „Про затвердження Порядку нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за деякі категорії застрахованих осіб” від 02.03.2011 № 178).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь