Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Виставка – ювілей «Стежки життя та творчості Святослава Праска» в ПШБФ с.Борщівка

Дата: 05.04.2021 11:30
Кількість переглядів: 290

Фото без опису

До 80-річчя Святослава Богдановича Праска в бібліотеці села Борщівка організовано виставку – ювілей «Стежки життя та творчості Святослава Праска», на якій представлені твори письменника. Праск Святослав Богданович народився 5 квітня 1941 року в с. Кургани Березнівського району на Рівненщині в родині вчителя.

Фото без опису

Закінчив Березнівську середню школу, працював на новобудовах Донбасу, а з 1960 року навчався на географічному факультеті Львівського державного університету імені І. Франка.

Усе своє після вишівське життя провів у Костополі: вчителював, працював у редакції районної газети, у районному відділенні народної освіти, був головним спеціалістом відділу національного відродження в апараті районної державної адміністрації. Організатор і перший голова районного осередку Товариства української мови імені Тараса Шевченка «Просвіта».

Перші поезії опублікував у п’ятдесятих роках. Друкувався в обласній та республіканській пресі, зокрема в журналах «Україна», «Дзвін», колективних збірниках та альманахах. Окремими виданнями вийшли поетичні збірки «Незамолений гріх» (1991), «Купава» (1992), «Піднебесний птах» (2000), романи «Межа» (2000), «Здобути або не бути» (2003), «Живиця» (2004), «Столочене жито» (2005), «Коріння і пагіння…» (2009), Господньої молитви таїна» (2009), «Батьківські криниці» (2014), «Горинь» (2018).

Бібліотекар ПШБФ села Борщівка

Катерина РАХІЛЬЧУК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь