Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Школярам про безоплатну правову допомогу

Дата: 24.06.2020 12:02
Кількість переглядів: 835

Фото без опису

Право на безоплатну правову допомогу гарантується Конституцією України.

Кожен громадянин може отримати правову консультацію щодо того, як діяти для вирішення своєї життєвої проблеми.

Громадяни, які не мають можливості самостійно захистити свої права та інтереси, можуть скористатися допомогою адвоката чи юриста.

Правові послуги, які надають адвокати та працівники системи безоплатної правової допомоги, безоплатні для клієнтів і оплачуються державою.

Зміст права на безоплатну правову допомогу та порядок його реалізації визначені Законом України «Про безоплатну правову допомогу».

Якщо вам потрібна правова консультація в ситуації, коли вас цькують у школі, ображають у сім’ї, вам немає де жити, телефонуйте до єдиного контакт-центру системи безоплатної правової допомоги за номером 0 800 213 103. Дзвінки безкоштовні.

Звернувшись до місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги або бюро правової допомоги, ви можете безкоштовно отримати юридичну консультацію або скористатися послугами адвоката.

Варто пам’ятати – звернення мають подати ваші законні представники. Це можуть бути батьки, усиновлювачі, опікуни або піклувальники.

Якщо вас затримали працівники правоохоронних органів за підозрою у вчиненні злочину або адміністративного правопорушення, у вас є право на захист, який ви можете здійснювати самостійно або залучивши адвоката.

Ви маєте право вимагати негайно, до першого допиту, конфіденційного побачення зі своїм захисником, а за відсутності такого – право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

Якщо вас затримали правоохоронці та протягом двох годин з моменту фактичного затримання до вас не прибув призначений центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги захисник, вам варто самостійно зв’язатись із черговим центру за єдиним по всій Україні телефонним номером 0 800 213 103 та повідомити своє прізвище, ім’я та по батькові, місце свого перебування, обставини затримання і попросити призначити вам адвоката.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь