A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Вже 75-80 відсотків підприємців Малолюбашанської ОТГ повертаються до роботи

Дата: 06.06.2020 13:58
Кількість переглядів: 334

Малолюбашанська ОТГ, що в Костопільському районі на Рівненщині, завжди була економічно міцною, бо нею керує Віктор Талащук, який має великий досвід господарника та управлінця, бо свого часу очолював Костопільську району раду та працював на виробництві. Ще одне підтвердження цьому – план п'яти місяців по доходах ОТГ перевиконала більш як удвічі.

– До бюджету ОТГ надійшло з початку року 19 мільйонів гривень, оскільки ми через суд домоглися виплатити  за оренду землі половину цієї суми. Це вдвічі більше надходжень, ніж за відповідний період 2019-го. Але за основними показниками – акциз з нафтопродуктів, Єдиний податок, ПДФО – ми не добрали по ОТГ через карантин за три місяці більш як  мільйон гривень до того, що планували. Фірми зачинились, зарплат не було, а отже, і надходжень до бюджету.  Але нині відсотків 75--80 підприємців, підприємств, комерційних структур, юридичних осіб по ОТГ уже повертаються до роботи.

Попри карантин, села Малолюбашанської ОТГ розвиваються, благоустроюються. Нині ОТГ капітально ремонтує клуби у селах Новий Берестовець, Данчиміст, розпочали ремонт ФАПів у селах Моквин і Кам'яна Гора. Оголосили також тендер на ремонт бібліотеки у Борщівці, а також на заміну вікон і дверей на енергозберігаючі у Будинку культури села Мирне.

Завершили капітальний ремонт спортивної бази "Олімпієць" у селі Мирне, де тренуються з греко-римської боротьби під керівництвом тренера Дмитра Артюха. Це буде одна з найкращих баз для тренувань у Рівненській області. Цей вид спорту дуже популярний серед дітей і молоді, вже є кандидати у майстри спорту, призери чемпіонатів України, кандидати до юнацької збірної країни.

– Хай молодь займається спортом, веде здоровий спосіб життя, – вважає Віктор Талащук і разом із депутатським корпусом створює для цього всі умови.

Власним коштом Малолюбашанська ОТГ завершила капітальне відновлення дитсадка у селі Новий Берестовець. Нині, як розповів Віктор Талащук, оголошено тендер на закупівлю обладнання, інвентаря, меблів. Із введенням в дію цього дитсадка повністю буде розв'язана проблема по всій громаді з місцями в дитсадках для малечі. До речі, за два останні роки по ОТГ введено в дію два дитсадки – у селах Борщівка та Новий Берестовець.

Щоправда, не обійшлося і без проблем. ОТГ хоче перекрити дах  в опорній школі у селі Маща, який протікає. Але три місяці не можуть отримати дозвіл на початок робіт, хоча всі необхідні документи давно направили у Київ, в Державну архітектурну будівельну інспекцію. Причому направляли документи двічі.

За матеріалами газети ВРУ "Голос України"

http://www.golos.com.ua/article/331650

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь