A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Козацькому роду нема переводу

Дата: 15.10.2019 08:48
Кількість переглядів: 512

11 жовтня 2019 року з нагоди Дня захисника України, свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня українського козацтва в публічно-шкільній бібліотеці села Лісопіль відбувся святковий захід «Козацькому роду нема переводу», на яке завітали учні Лісопільської філії Мащанського ліцею.

У бібліотеці було підготовлено книжкову виставку «Все про козацьку славу», а також виставку Богородичних ікон. Бібліотекар розповіла дітям про історію християнського свята Покрову Пресвятої Богородиці, про те, як у 903 році, під час наступу ворожого війська на місто Царгород, почувши гарячі молитви вірян, Божа Мати явилась в оточенні святих ангелів та розпростерла над народом свій омофор. Військо сарацин злякалося дивної з’яви й почало втікати. Церква Покрови Пресвятої Богородиці була головною на Запорізькій Січі, а 14 жовтня – одним із найважливіших днів для козаків. Тоді вони проводили свої наради, на яких вибирали гетьмана або кошового отамана.

Для гостей свята були проведені вікторина та конкурси, у яких учасники мали змогу показати свою силу, вправність та знання.

 

Бібліотекар ПБФ с.Лісопіль

Л.І.Дубіч


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь