Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Кожна зустріч – завжди таїнство

Дата: 25.09.2019 11:32
Кількість переглядів: 1417

Фото без опису

Рідний край і Батьківщина – це дві великі сили. Вони нерозлучні, єдині. Вони об’єднують в собі найвищий дар природи, яким нагороджує нас Земля – це життя людини, її духовне багатство. А Батьківщина – це перш за все країна, яка дала тобі життя.

Фото без опису

Фото без опису

22 вересня 2019 року в клубі села Борщівка на рідній борщівській землі радо вітали односельці відомого земляка Преосвященного владику Венедикта (Алексійчука). Владика Венедикт (Алексійчук) - Єпископ єпархії св. Миколая з осідком у Чикаго (США) відвідав рідний край, де народився та виріс, на запрошення бібліотекаря публічно-шкільної бібліотеки-філіалу села Борщівка Катерини Миколаївни Рахільчук.

Під час відвідин владика презентував своїм односельцям свою нову книгу "Таїнство зустрічі".. Праця "Таїнство зустрічі" демонструє шлях, яким Бог приходить до людей через людей. "Кожна зустріч — завжди таїнство. Часто не задумуємося, що всі зустрічі — з найріднішими, зі знайомими, незнайомими, з Богом — неодмінно щось означають, бо в житті нема нічого випадкового. Наші зустрічі з людьми в різний спосіб — це неодмінно потенційні зустрічі з Богом, який приходить до нас через людей. Тому заохочуємо пізнати глибину зустрічей з Богом, з яких завжди все починається і завершується", - йдеться у книзі. Презентація книги проходила у формі живого діалогу між Владикою та присутніми в залі.

Фото без опису

Фото без опису

Владика Венедикт Алексійчук вже знаний автор книг, серед яких: «Настоятель як духовний отець» (2009), «Духовні настанови» (2010), «Будьте святими» (2011), «Борщівка — перлина Полісся» (2013), «Роздуми до літургійних читань Євангелія» (2015), «Роздуми до літургійних читань Апостола» (2015).

Привітати шанованого земляка завітала перша заступниця Малолюбашанського сільського голови Ковальчук Світлана Андріївна, яка висловила владиці від Малолюбашанського сільського голови Віктора Флоровича Талащука слова подяки за благодійну діяльність

Фото без опису

Фото без опису

Владика Венедикт з 2014 року розпочав роботу над проєктом співпраці з обдарованими дітьми Борщівської гімназії. На сьогодні день наші випускники продовжують навчання після школи за сприяння благодійного фонду Віри Грицин-Алексійчук. Зі словами подяки Владиці виступила випускниця Борщівської гімназії Тетяна Хлівнюк.

Фото без опису

Фото без опису

Учениці гімназії Олександра Алексійчук, Олена Овчарук розповіли про те, що за сприяння фонду мали можливість відпочивати в Карпатах та в Польщі.

Фото без опису

Для всебічного гармонійного розвитку жителі Малолюбашанської ОТГ, знову ж таки за сприяння благодійного фонду Віри Грицин-Алексійчук, відвідали історичні місця Європи. Своїми враженнями від поїздки поділилися вчителі Борщівської гімназії Марія Філіпова, Тамара Веремейчук, Віта Гнатюк. Від імені батьків, чиї діти мали змогу впродовж цих років відпочивати в Карпатах, Польщі, отримали іменну стипендію на навчання своїх дітей, владиці Венедикту щиро подякувала Лідія Гаврилюк. 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Бібліотекар Борщівської книгозбірні Катерина Рахільчук підготувала виставку–інсталяцію «Відомі люди мого краю» та слайд-презентацію про життєвий та творчий шлях Владики Венедикта. В залі панувала атмосфера злагоди, відчувалось, що ця зустріч справжнє таїнство та відчуття єдиної родини.

Фото без опису

Народний аматорський вокальний ансамбль «Борщів’янка» (кер. Н.Хлівнюк, К. Рахільчук), став пісенною окрасою літературного заходу.

Позитивні емоції й радість переповнювали кожного, хто завітав цієї погожої днини до сільського клубу. І я впевнена, що всі присутні на заході з нетерпінням чекатимуть виходу нових книг владики Венедикта та неповторних зустрічей з ним.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Провідний бібліотекар

ПШБФ села Борщівка

К.М.Рахільчук

Фото О.Б.Никончука

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь