Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Ой на Івана, ой на Купала...

Дата: 08.07.2019 09:26
Кількість переглядів: 599

Фото без опису

Для кожного з нас свято Івана Купала завжди асоціювалося з обрядом пускання вінків на воду, жвавими та веселими стрибками через вогнище, а ще пошуком омріяного цвіту папороті… І хоча самі обряди прийшли до нас із сивої давнини, вони й сьогодні не втратили популярності та зацікавленості серед населення. Звичайно зараз свято дещо втратило свою первинну сутність, набуло нового сучасного звучання та все ж залишається овіяним якоюсь доброю магією, вірою людей у здійснення бажань і очікувань.

Саме з таким настроєм 7 липня відзначали Івана Купала у селі Мирне. Цього дня тут для місцевих жителів та всіх навколишніх сіл відбулося тематичне свято та народні гуляння.

Отож, зібравши кількасот глядачів на березі ставів, розпочалось найулюбленіше свято мирнівчан! На імпровізованій сцені відбувались хореографічні виступи учнів Мирненського ліцею та виступи колективів та окремих солістів. Звеселяли присутніх невеликі театралізовані вистави. Гарний настрій всім присутнім дарували народний аматорський гурт «Мирнівчани» с.Мирне та вокальний ансамбль «Молодички» с.Данчиміст . Зачарувало учасників свята виконання пісень у супроводі Ірини Багінської, Леоніда Коваля, Петра Алексійчука.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Гостей свята привітали перший заступник Малолюбашанського сільського голови Світлана Андріївна Ковальчук та кандидати в депутати до Верховної ради України депутат ВР України Олександр Юрійович Данильчук та депутат обласної ради Василь Федорович Кльоп.

Фото без опису

Фото без опису

Вікторини та конкурси продовжували розважати всіх присутніх. Зокрема, конкурс на кращий сплетений вінок пройшов на високому рівні, адже всі дівчата старалися і були нагороджені солодкими призами. Для глядачів: і дорослих та дітей було підготовлено багато конкурсів, в яких переможці відзначалися призами від місцевих спонсорів. Так в конкурсі з підняття штанги вже котрий рік поспіль здобув перемогу і отримав в подарунок порося місцевий житель Олександр Боришкевич. 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Особливого колориту святу додали й хороводи Мавок, традиційне пускання віночків на воду, велике Купальське вогнище, а ще весела дискотека!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Ще довго, довго під чистим зоряним небом святкувала Мирненська громада, на Купальську ніч лунали пісні, переливалися тінями граціозні танці… 

Підготувала таке яскраве свято разом із громадою села художній керівник Мирненського сільського будинку культури Надія Миколаївна Багінська.

Такі заходи єднають людей, вносять яскравий настрій, враження й емоції, що особливо важливо в наш непростий час. Крім того, це можливість ще раз згадати про багаті традиції нашого народу, послухати гарної української пісні й сповнитися натхнення на нові хороші справи.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Бібліотекар ПШБФ села Мирне

Р.Я.Драганчук

Фото: О.Никончук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь