A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

І творчістю хата багата

Дата: 28.06.2019 08:53
Кількість переглядів: 778

Фото без опису

Немає річки без джерела, дерево не зросте без коріння, а людина не може жити без свого роду, рідної землі, Батьківщини. Саме у сім’ї формуються найголовніші цінності життя — праця, доброта, вірність, любов, милосердя. Сім'я з нами завжди поруч, це цілий світ неповторних звичаїв, традицій, уподобань.

Фото без опису

27 червня, напередодні Дня Конституції України, за підтримки Малолюбашанської сільської ради, в селі Мирне відбувся І тур обласного фестивалю — конкурсу сільських (селищних) культурно-дозвіллєвих комплексів “І творчістю хата багата”. У фестивалі брали участь три творчі родини Малолюбашанської об'єднаної територіальної громади: родина Толочиків (село Мирне), родина Овчаруків (село Мала Любаша) та родина Озарчуків (село Маща), які змагалися у п’яти конкурсах.

Фото без опису

Першим конкурсним завданням було “Представлення”, в якому родини презентували свою багатогранну творчість, свій неповторний талант і майстерність.

“Люби і знай свій рідний край” - під такою назвою проходив другий конкурс, який включав питання з історії, географії, народознавства та екології Рівненщини. Учасники: члени родини - діти шкільного віку показували ерудованість, знання, кмітливість.

Третій конкурс – танцювальний.

Четверте завдання спортивне — комплексна естафета “Смуга перешкод”. Команда кожної родини показали спортивну підготовку та швидкість виконання.

Фото без опису

П’яте завдання - “Рукотворна краса”. Кожна родина у відведеному заздалегідь місці готувала умовне обійстя (курінь), де представляла свої вироби декоративно-вжиткового мистецтва, родинне дерево, кулінарні страви.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Шановне журі на чолі з головою журі - першою заступницею Малолюбашанського сільського голови Світланою Андріївною Ковальчук оцінювало оригінальність, художньо-естетичне оформлення садиб, родинного дерева, страв та витвори майстрів.

Фото без опису

З вітаннями та подарунками на свято завітали й гості - кандидати в депутати до Верховної ради України, депутати обласної ради Ксенія Павловська та Василь Кльоп, а також представник кандидата в депутати до Верховної ради України Олександра Данильчука Любов Гордійчук.

Фото без опису

Фото без опису

Доки журі підбивало підсумки, для глядачів та учасників конкурсу виступали вокальний аматорський колектив "Берегиня" села Тихе, аматорський народний гурт "Мирнівчани" та соліст Мирненського сільського будинку культури Леонід Коваль.

 

Фото без опису

Фото без опису

Виступи родин були особливі та неповторні. А перемогу здобула родина Озарчуків із села Маща, яка представлятиме Малолюбашанську громаду на районному етапі обласного фестивалю "І творчістю хата багата".

Фото без опису

Творчі родини-учасники та родина-переможець отримали цінні подарунки від Малолюбашанської сільської ради.

Фото без опису

Фото без опису

На завершення свята Світлана Андріївна Ковальчук, подякувала всім учасникам фестивалю-конкурсу, хто підтримує сімейне вогнище, творить добрі справи, береже традиції, несе щире слово та гарну пісню.

Бібліотекар ПШБФ села Мирне

Р.Я.Драганчук

Фото: О.Никончука

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь