A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Шевченкове слово в віках не старіє!

Дата: 06.03.2019 15:21
Кількість переглядів: 797

Український народ, як і кожен народ світу, має свої святині. Однією з таких святинь, національною гордістю нашого народу є творчість Тараса Григоровича Шевченка. Уже традиційно в публічно-шкільній бібліотеці-філіалі села Мирне пройшов конкурс читців-декламаторів поезії Тараса Григоровича Шевченка, який цьогоріч відбувся під гаслом «Шевченкове слово в віках не старіє».

Сьогодні всі зібралися, щоб глибше пізнати і відчути чудові неперевершені поезії Великого Кобзаря. У святі – конкурсі взяли участь 25 учнів 1- 4 класів Мирненського ліцею. Наші учасники - справжні поціновувачі поетичного слова та невмирущого голосу Великого Кобзаря.

Відповідальність сьогодні на них була покладена неабияка, тим паче, що й конкурс в нас не такий собі, а – шевченківський! 
Розпочав захід виступ минулорічної переможниці шкільного конкурсу читців-декламаторів поезії Тараса Шевченка учениці 10 класу Драганчук Дарини, яка прочитала вірш «У неділю не гуляла».

А визначали рівень майстерності виконання поезій та акторське мистецтво наших конкурсантів вельмишановне журі у складі директора Мирненського ліцею Степанюк Ю.В., завуча по навчальній роботі Мирненського ліцею Кишман Н.Л. та завуча по виховній роботі Мирненського ліцею Салаган С.М. 

По завершенню конкурсу, поки журі плідно працювало та підбивало підсумки конкурсу читців, (а завдання в них було дуже нелегке) для глядачів та конкурсантів бібліотекар провела цікаві конкурси про життя та творчість нашого Великого Кобзаря. 

Отож, переможцями конкурсу є: 

І місце – учень 2 класу Савчиц Алесь;

ІІ місце – учениці 2 класу Гаврилюк Надія та Кухарська Анастасія, учениці 3 класу Глудик Дарина та Захарчук Вікторія;

ІІІ місце – учень 1 класу Сенчук Артем, учениця 2 класу Черненко Рената, учень 3 класу Кожарко Максим.

Всі учасники заходу отримали подяки та солодкі гостинці, а переможці – почесні грамоти та цінні подарунки – книги. 

Вітаємо переможців і просто учасників, а також їх наставників – 
Глудик О.П, Якимець В.Я., Псалтиру К.М., Лотоцьку О.Л. Адже саме завдяки їх плідній праці зі своїми вихованцями над прочитанням творів Тараса Шевченка, серед дітей початківців Мирненського ліцею популяризується українська поезія, виховуються патріотичні почуття до рідного слова, вдосконалюється виконавська майстерність дітей, відбувається залучення дітей до активної творчої діяльності. 

Щира вдячність ведучим свята – ученицям 10 класу Захарчук Валентині та Драганчук Дарині за допомогу у проведенні заходу.
Особлива подяка спонсору свята – підприємцю Морозу Миколі Васильовичу, який надав грошову допомогу для придбання книг на подарунки для дітей – переможців! 

Отож, читайте і перечитуйте Шевченкове слово, вивчайте його творчість, станьте гідними його заповідей і мрій!

Бібліотекар ПШБ-філіалу села Мирне

Р.Я.Драганчук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь