A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Засідання предметної комісії «Дошкільна освіта»

Дата: 07.03.2023 09:13
Кількість переглядів: 175

Онлайн-засідання предметної комісії «Дошкільна освіта» Борщівського ЗДО «Полісяночка» Малолюбашанської сільської ради року на тему:  «Сучасні підходи до впровадження інституційної та/або індивідуальної форм освіти»було проведено згідно плану 21 лютого 2023 року.

 

По першому питанню виступила  директор Борщівського ЗДО «Полісяночка» Валентина ПІСКОВЕЦЬ, як ознайомила присутніх із найвідомішими педагогічними системами, які широко використовуються в предметно-ігровому середовищі в процесі навчання та розвитку дитини дошкільного віку. Одна із поширених нині педагогічних систем, яка використовує тривимірні моделі реального світу в процесі навчання та розвитку дитини дошкільного віку – це LEGO.  Сьогодні педагогічна спільнота шукає нові дієві способи і методи для чуттєво-пізнавального розвитку дітей. Одним з таких методів вважається широке використання конструкторів LEGO Education. Конструктори LEGO на сьогоднішній день є незамінним матеріалом для занять у закладах дошкільної освіти.

Ознайомлено присутніх з презентацією: «LEGO-технологія ― чарівні цеглинки успіху». LEGO-технологія цікава тим, що об’єднує в собі елементи гри та експериментування. Кожен педагог знайшов у ній щось корисне для себе - музичні керівники вивчають ноти за допомогою конструктора, учитель фізкультури використовує цеглинки як нестандартне обладнання. За допомого LEGO діти вивчають математику, мову, знайомляться з довкіллям і навіть малюють цеглинками! Конструктор є надійним помічником у роботі вчителів-логопедів і корекційних педагогів. І така популярність цілком обґрунтована.

Також було показано відеоролик: «Конструктор  LEGO в освітньому процесі».

Вихователь Борщівського ЗДО «Полісяночка» Олена ВЛАСЕНКО показала  презентацію для батьків на тему: «LEGO-конструювання - інноваційна технологія різнобічного розвитку дітей дошкільного віку»: використання конструкторів LEGO в навчально-виховному процесі дозволяє в цілому підвищити рівень комунікативної компетентності дітей, формує уявлення дітей про навколишній світ, та їх відношення до тієї або іншої проблемної ситуації, сприяє навичкам активної та творчої колективної взаємодії, розвитку творчого потенціалу дітей і підвищенню рівня їх соціальної адаптації.» Також презентувала декілька ігор з використанням конструктора   LEGO.

В різному було розглянуто питання щодо створення безпечних умов для всіх учасників освітнього процесу в сучасних умовах. Розглядалися вимоги та рекомендації щодо облаштування безпечного укриття в закладах освіти та відновлення освітнього процесу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь