A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Чи можна "прописати" новонароджену дитину, якщо "прописка" батьків на тимчасово окуповані території

Дата: 17.11.2022 15:42
Кількість переглядів: 493

Фото без опису

За законом батьки зобов’язані задекларувати / зареєструвати місце проживання новонародженої дитини протягом 3 місяців з дня реєстрації її народження. В іншому випадку на них очікує штраф. Однак чи можливо «прописати» дитину, якщо «прописка» батьків на тимчасово окупованій територій? #ВідповідаєЮрпорадник.

⁉ Запитання:

Доброго дня! Я переселенка, на 9 місяці вагітності. Хочу запитати, як мені бути з «пропискою» дитини після її народження. Як отримати свідоцтво про народження зрозуміла, а ось як із реєстрацією місця проживання - ні. Допоможіть! І я, і батько дитини зареєстровані у Донецьку. Живемо і на обліку як ВПО у Вінниці. Дякую!

✅Відповідь:

Згідно з чинним законодавством місцем проживання дитини, яка ❌НЕ досягла 10 років, є місце проживання її батьків (усиновлювачів) або одного з них, з ким вона проживає, опікуна або місцезнаходження навчального закладу чи закладу охорони здоров'я, в якому вона проживає.

☝️ Відповідно за наявності батьків новонароджену дитину можна зареєструвати ЛИШЕ за адресою батька або матері. Згода власника або інших осіб, які проживають у такому житлі, при цьому не потрібна.

❗Тим не менше якщо батьки зареєстровані на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, зареєструвати місце проживання новонародженої дитини разом із ними ❌НЕ вийде, оскільки органи державної влади тимчасово не здійснюють там свої повноваження. Однак такі особи можуть задекларувати місце проживання за новою адресою ❌БЕЗ зняття з реєстрації місця свого попереднього проживання, та після цього задекларувати місце проживання своєї дитини.

🌐💻 Отримати таку послугу можна в електронному вигляді через портал Дія 👉 https://cutt.ly/jZEiKTy Щоправда інформація про житло має бути розміщена у Реєстрі нерухомості, а майно не має перебувати в іпотеці або довірчій власності.

______________________

ℹ Детальніше про «прописку» - у чат-боті Юридичний порадник для ВПО 👉 «Вибрати питання» ➡️ «особисті документи» ➡️ «паспорт, прописка, ІПН»:

🌐 https://chatbot.r2p.org.ua/

🟣 Viber: https://cutt.ly/zzeWP2q

🔵 Telegram: https://cutt.ly/qzeW2sX

🟠 Facebook (Messenger): http://m.me/IDP.legal.aid

#UkraineHumanitarianFund

Управління ООН з координації гуманітарних справ / OCHA Ukraine

ACTED Ukraine

Програма EGAP

Джерело: Юридичний порадник для ВПО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь