A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Податковий борг - кошти, які не надійшли до державного та місцевих бюджетів та не зможуть бути використані для здійснення вкрай важливих бюджетних видатків

Дата: 21.10.2022 15:07
Кількість переглядів: 102

Фото без опису

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області звертають увагу платників податків на проблемні питання щодо наявності податкового боргу. Сьогодні це особливо актуально, адже в період  воєнного стану кожен повинен забезпечувати фінансову сторону життєдіяльності держави і наповнювати бюджет, підтримувати Збройні Сили України.

На Рівненщині, станом на початок жовтня податковий борг (у т.ч. несплачені поточні податкові зобов’язання у період воєнного стану)  до зведеного бюджету склав 758,4 млн грн, у т.ч. до місцевих бюджетів  – 296,4 млн гривень.  Зокрема, загальний борг суб’єктів господарювання становить 733,5 млн грн, решту – 24,9 млн грн боргують громадяни. При цьому більше 15 тисяч платників податків мають незначні суми податкового боргу (до 100 гривень).

З метою подальшого недопущення зростання кількості боржників податківцями проводиться відповідна робота, результатом якої є  погашення у поточному році боргів перед державою більше як 2 тисячами платниками  в сумі понад 88 млн гривень.

Нагадуємо, що детальніше про суму заборгованості, вид податку та підстави виникнення податкового боргу кожен може дізнатись, скориставшись сервісом – Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua), або ж звернувшись за телефонами до фахівців управління по роботі з податковим боргом чи Центрів обслуговування  за місцем реєстрації як платника податків.

Джерело: Головне управління ДПС у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь