A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Відбулося засідання предметної комісії «Початкова освіта»

Дата: 26.08.2022 09:31
Кількість переглядів: 230

«Кожен ранок починається з надії, з надії на успіх і на удачу, на щасливі миті, теплоту і посмішки близьких, надії на те, що буде все добре. Нехай так і буде»,- такими словами-побажаннями та переглядом відео-ролика «Повертаємося до навчання» (запропонованого МОН України) розпочалося засідання предметної комісії «Початкова освіта». 

Учителі початкових класів працювали над темою «Новий навчальний рік в умовах воєнного часу: шукаємо відповіді разом». Оскільки освітній процес розпочинається у надскладних умовах, з новими викликами для країни та нас, педагогів, було проведено Вильчик М.А., асистентом учителя Мащанського ліцею,  ранкову зустріч «Як підтримати себе? Практики стійкості та відновлення». Дихальні вправи, вправи для зняття м’язового напруження, тілесні техніки боротьби зі стресом, вправи для релаксації та нормалізації самопочуття допомагають справитися зі стресом та його наслідками, емоційно налаштуватися на урок та плідну працю.

Починаючи роботу над складанням  пазлів теорії та практики,педагоги замислилися, у чому їхня суперсила. Результатами поділилися в електронному застосунку «Mentimeter». Це здоров’я, віра в Бога, віра у збройні сили України, віра у світле майбутнє, віра в перемогу, творчість, натхнення, любов до дітей, рідного краю тощо. А для цього необхідно працювати на освітньому фронті.

Роботу продовжили над питанням «Нова українська школа: виклики та перспективи, війна і навчання». Романюк Н.М., учителька початкових класів Мащанського ліцею, ознайомила членів комісії з нормативними документами. Обговорили Інструктивно-методичні рекомендації щодо організації освітнього процесу та викладання навчальних предметів у закладах загальної середньої освіти у 2022-2023 навчальному році. Зазначила, що освітній процес у 1-4 класах спрямовано на реалізацію Державного стандарту початкової освіти з урахуванням досягнень та викликів за результатами впровадження реформи загальної середньої освіти відповідно до Концепції «Нова українська школа». Ознайомила учителів зі змінами до Типової освітньої програми НУШ для 1-2 класів. Веремчук О.Є., учителька початкових класів Мащанського ліцею, зазначила зміни до Типової освітньої програми НУШ. 3-4 класи.

Дашкель О.О., асистент учителя Мащанського ліцею, розкрила питання «Перший урок у новому навчальному році. На що звернути увагу». Зазначила, що тема першого уроку «Ми українці: честь і слава незламним!». Запропонувала матеріал, яким можна скористатися при підготовці до  уроку.

Також обговорили можливі завдання Уроку безпеки.

Асистент учителя Мащанського ліцею Стецюк В.Я. надала практичні поради «Як говорити з дітьми про війну». Запропонувала техніки роботи з дітьми для учителів та батьків.

Відбулася розмова у дружньому колі з питання «Дистанційне навчання і першокласники». Педагоги обговорили алгоритм дій, поділилися досвідом роботи щодо організації такої форми навчання.  В обговоренні взяли участь Шкаєва Н.А. (учителька Данчимістської філії Мирненського ліцею), Глудик О.П., (учителька Мирненського ліцею), Семигута Н.Ю., (учителька Борщівської гімназії), Федас Л.М. (учителька Малолюбашанської гімназії).

Під час рефлексії педагоги говорили про те, чим було корисне засідання, що взяли для себе, над чим мають працювати. Результат відобразили у гроні калини. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь