A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Компенсація за житлово-комунальні послуги для власників житла, що приймають у себе ВПО

Дата: 20.06.2022 10:58
Кількість переглядів: 206

Нещодавно у громадян, які прихистили переселенців, з’явилася можливість отримати компенсацію за житлово-комунальні послуги. З метою їх підтримки Уряд розширив дію чинної програми компенсації. Тепер виплату в розмірі 14,77 грн щодня на кожну особу зможуть отримати власники житла, що приймають у себе вимушених переселенців.

???? Куди звертатися і як оформити компенсацію?

Власник жилого приміщення зобов’язаний не пізніше наступного дня з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб подати заяву до виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, РДА у м. Києві або відповідної військової адміністрації за місцем розташування житла.

Заява подається в паперовій або електронній формі із зазначенням всіх обов’язкових реквізитів з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Заява розглядається протягом п’яти робочих днів з дня її отримання. Перебіг п’яти робочих днів розпочинається з дня, що настає за днем отримання такої заяви.

????Яка сума компенсації?

Загальна сума компенсації власнику жилого приміщення визначається шляхом визначення добутку загальної кількості людино-днів на суму компенсації за кожен людино-день. Нагадаємо, кожен людино-день становить 14,77 грн.

???? Яким чином здійснюються виплати?

Компенсація виплачується у безготівковій формі за зазначеними у заяві банківськими реквізитами до кінця місяця з дня закінчення звітного місяця за умови відсутності у власника жилого приміщення заборгованості за житлово-комунальні послуги.

Факт їх відсутності особа, яка розмістила ВПО, підтверджує своїм підписом, що проставляється у заяві про отримання компенсації.

Нагадуємо, що Постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року № 331 (https://bit.ly/39GFuT6) визначений Порядок надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

РеІнформ

#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid

Джерело: Безоплатна правова допомога


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь