A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Євген Гребінка - видатний художник слова

Дата: 02.02.2022 16:10
Кількість переглядів: 247

2 лютого 1812 року народився  український письменник Євген Павлович Гребінка. Ця людина прожила усього 36 рокiв, але зумiла зробити чимало. За 15 рокiв лiтературної дiяльностi вiн надрукував понад 50 повiстей, романiв, оповiдань, байок. До слова, писав Є.П. Гребiнка українською i росiйською мовами. Був талановитим перекладачем. А ще, допомiг викупити з крiпацтва Тараса Григоровича Шевченка. Заснував у Петербурзi альманах "Ластiвка", в якому друкували свої твори молодi письменники, вихiдцi з України. За рiк до смертi, власним коштом вiдкрив парафiяльну школу для селянських дiтей у селi Рудцi Лубенського повiту.

Але в людськiй пам'ятi залишиться Євген Гребiнка, як талановитий байкар. Бо про те, що вiн є автором слiв такої вiдомої пiснi "Нi, мамо, не можна нелюба любить", знають не всi, як i те, що знаменитий циганський романс "Очи черные", текст якого перекладено практично на всi основнi мови свiту написав … теж Євген Гребiнка.

З нагоди 210-ї річниці від дня народження байкаря в публічно-шкільній бібліотеці-філіалі с.Мирне оформлено виставку - персоналію "Євген Гребінка - видатний художник слова“.

Бібліотекар ПШБФ села Мирне

Руслана ДРАГАНЧУК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь