A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Моє рідне село

Дата: 12.08.2021 16:34
Кількість переглядів: 499

9 серпня, в день пам’яті великомученика і цілителя Пантелеймона, в селі Лісопіль відзначали День села. Для вшанування всіх односельців, для кого цей рік виявився знаковим, в Лесиному парку зібралися мешканці та гості села. Ведучі – Лілія Красновська та Тетяна Дубіч – розпочали свято з привітання односельчан та вручення короваю поважним гостям.

З вітальним словом звернулися виконуюча обов’язки сільського голови, Алла Михайлівна Лемешевська, заступники Світлана Андріївна Ковальчук і Олександр Володимирович Круліковський, які привітали лісопільчан зі святом, побажали миру, міцного здоров’я, родинного щастя, благополуччя і Божого благословення та відзначили окремих мешканців грамотами й цінними подарунками.

2020 рік, підсумки якого підбивались цьогоріч на святі села, був не легким для Малолюбашанської територіальної громади – через коронавірус з життя пішов очільник, сільський голова Талащук Віктор Флорович. Це непоправна втрата, яка не залишила осторонь жодного жителя великої й дружньої громади. Мешканець села Лісопіль Степанюк Володимир Борисович присвятив Віктору Флоровичу свій вірш «Червоні троянди», який місцевим композитором Олегом Котяшем, було покладено на музику. Гості свята зі сльозами на очах вшанували пам’ять покійного сільського голови хвилиною мовчання та прослухали пісню «Червоні троянди» у виконанні Олега Котяша.

Маленькі лісопільчани – Вікторія Дубіч, Варвара Гордійчук, Вероніка Алексійчук, Злата Дубіч, Ніколь Бабич, Єлизавета Стадник, Вікторія Брикса, Анастасія Левчук, Захар Зосим, Матвій Демчук, Богдан Артюшевський та Анастасія Брикса – декламували вірші про Україну. На святі села було відзначено подарунками сільської ради старожилів – Попружук Є.А., Ярмольчук О.Я., Зосим П.І., Дубіч В.В. та Новак Г.С., а також ювілярів – Трофимчука О.С., Драганчук Н.А., Кожарко Н.М., Шаварську Л.Р та Мирончука В.К. Слова особливої вдячності звучали для сімей-опікунів – Улибишевих Віктора Семеновича та Галини Павлівни і Дмитруків Наталії Сергіївни та Миколи Семеновича, за їх неоціненний вклад в добробут нашого суспільства. Слова вдячності та поваги звучали для мешканців, які пліч-о-пліч пройшли нелегкий життєвий шлях, довжиною більше, ніж півстоліття – подружжя Мирончуків Володимира Кириловича та Галини Володимирівни, які цьогоріч відзначили 55-річний ювілей подружнього життя.

Грамотами Малолюбашанської сільської ради відзначили педагогів Мащанського ліцею, котрі зробили великий внесок у виховання молодого покоління – вчителя української мови та літератури Салаган Тамару Вікторівну та вчителя математики Степанюка Володимира Борисовича. Привітали місцевого композитора та аранжувальника Олега Котяша, з музичним та артистичним талантом якого мешканці мали змогу познайомитись на святі дня села.

Володимир Степанюк презентував присутнім книги, які побачили світ у 2021 році – свою поетичну збірку «У прихистку серця» та краєзнавчу книгу-дослідження історії села Лісопіль «У сузір’ї величної «Просвіти», автором якої є Володимир Борисович та його син Іван Володимирович.

Свої подарунки та щирі слова вітань отримали іменинники – Дмитро Сидорчук та Володимир Лук'янчук, чиї дні народження співпали з днем села. Всі охочі мали змогу помилуватися і навіть придбати витвори місцевої майстрині Діни Філіпович.

Вже традиційно своїми виступами присутніх радувала юна артистка – Валерія Красновська. Звучали гуморески у виконанні Андрія Миронця. Гостями свята був гурт «Мирнівчани», які подарували лісопільчанам чимало своїх неперевершених композицій.

Організатори та всі присутні дякували керівництву Малолюбашанської сільської ради за благоустрій села Лісопіль, капітальний ремонт ФАПу та бібліотеки, а також фінансову підтримку проведення свята села.

Бібліотекар ПБФ с.Лісопіль

Людмила ДУБІЧ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь