Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

Платники ПДВ Рівненщини сплатили до державного бюджету понад один мільярд гривень

Дата: 21.07.2021 09:45
Кількість переглядів: 280

Фото без опису

За шість місяців поточного року платники податку на додану вартість Рівненської області спрямували до державного бюджету 1 мільярд 47 мільйонів гривень податку на додану вартість. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй. Він також зазначив, що у порівнянні з відповідним періодом минулого року ріст надходжень склав 41 відсоток або 306,7 млн. гривень.

Такої позитивної динаміки досягнуто як завдяки підвищенню якості адміністрування, так і шляхом активної взаємодії з представниками бізнесу, зокрема, в частині попередження можливих ризиків - наголошують в ГУ ДПС у області.

«Економічні тенденції та показники розвитку країни мають безпосередній вплив на ситуацію зі сплатою податків. Тож ріст сплати ПДВ, як і загалом надходжень до бюджетів усіх рівнів, пов’язуємо з належним податковим супроводом платників ПДВ.  Окремо варто зазначити, що електронний формат спілкування платників ПДВ з податківцями  дозволяє своєчасно реагувати на ризики несплати, запобігає використанню схем мінімізації та виключає суб’єктивний чинник», - коментує Віталій Чуй.

Нагадаємо, представники бізнесу можуть отримувати актуальну інформацію з питань адміністрування ПДВ, у тому числі, щодо функціонування електронної системи, на сайті податкової служби (http://tax.gov.ua/zakonodavstvo/podatki-ta-zbori/zagalnoderjavni-podatki/podatok-na-dodanu-vartist), в Електронному кабінеті платника (https://cabinet.tax.gov.ua), у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (http://zir.tax.gov.ua) та в контакт-центрі ДПС України за номером 0 800 501 007.

Головне управління ДПС у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь