A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малолюбашанська сільська рада
Рівненська область Рівненський район

ЗАСІДАННЯ ПМК “ПОЧАТКОВА ОСВІТА”

Дата: 18.04.2019 14:13
Кількість переглядів: 704

     17 квітня 2019 року в Малолюбашанській гімназії відбулося засідання предщметної методичної комісії “Початкова освіта”. Вчителі 1-4 класів ліцеїв і гімназій Малолюбашанської сільської ради зустрілися, щоб розкрити можливості інтеграції знань та навичок з різних дисциплін і критичного оцінювання того, як всі ці частини взаємодіють, поділилися досвідом роботи, як реалізується інтеграція у шкільному навчанні.

     Зустріч відбулася під гаслом “Якісна початкова освіта як запорука успіху дитини в майбутньому”.

Смолій Олена Леонідівна, вчитель початкових класів Мирненського ліцею презентувала виступ з теми “Інтеграція в освіті. Тематичний та діяльнісний підхід”. Вчителі Мащанського ліцею Гергелюк Інна Віталіївна та Янковська Жанна Володимирівна ділилися власним досвідом по впровадженню ротаційних моделей “Щоденні 5” і “Щоденні 3” та практикували компоненти ротаційних моделей на вчителях-учасниках семінару. Адже правильно налаштована робота за ротаційними моделями сприяє вихованню відповідальної класної спільноти, коли кожний відповідає за себе і за інших, на відміну від тотального контролю вчителя.

     Роль учителя - це роль модератора і фасилітатора. Слід не “наповнювати” дітей знаннями, а навчити знаходити інформацію і критично опрацьовувати її, читати не для учителя і для батьків, а для себе, застосовувати знання на практиці у життєво важливих ситуаціях, математику практикувати не задля математики, а для життя, через дії з різними об’єктами.

     Дідовець Тетяна Феодосіївна, вчитель Малолюбашанської гімназії, розповіла, як вона планує тематичний день і створює інтелект-карту - це метод структурування концепцій із використанням графічного запису. Поділилася алгоритмом створення інтелект-карти тематичного дня, правилами заповнення її та зразком комплексу уроків, об’єднаних темою дня “Доброта”.

     Педагогічна діяльність багата на фактори, що спричиняють стрес: велика кількість соціальних контактів, висока відповідальність, необхідність бути весь час “у формі” і щоб гарно підживлювати свої внутрішні ресурси. Таким цілющим бальзамом для учасників семінару був виступ учнів початкової ланки Малолюбашанської гімназії, які своїми дхвінкими голосочками, щирими привітаннями, весняними хороводами поповнили енергію вчителів. І на згадку про себе подарували всім учасникам семінару Великодні ляльки, які виготовили вмілі рукодільниці цього закладу.

Кожарко Юлія Сергіївна, вчитель Данчимістської філії Мирненського ліцею ознайомила присутніх із Додатком до листа Міністерства освіти і науки України від 27.03.2019 р. №1/9-196 “Орієнтовні вимоги до проведення дежавної підсумкової атестації учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти у 2018-2019 навчальному році”.

     Останнім часом в українському суспільстві відбувається переосмислення ролі вчителя і школи, їхнього впливу на життя. Вчитель завжди залишатиметься найголовнішою постаттю на шляху до майбутнього. Його можна охарактеризувати так: це вказівник на перехресті доріг, який допомагає обрати правильний шлях.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь